divendres, 15 de setembre del 2017

CINDY SHERMAN: una mirada crítica de la representació femenina.

Avui començo la sèrie de posts sobre dones artistes, i la inauguro amb CINDY SHERMAN (Nova Jersey,1954), una experta de l’autoretrat com a mitjà per reivindicar-se com a dona i també, com a artista.
El 1976 es va graduar en Belles Arts a l’State University College de Buffalo, i actualment viu i treballa a Nova York. .
Al llarg de la seva singladura professional, Sherman, ha estat la seva model amb la finalitat de posar de manifest, amb sentit crític, els rols de la dona en els diferents àmbits de la vida: la mestressa de casa, la ballarina, la prostituta, la dona desesperada, la súper- dona, la dona benestant, la dona que fa el que pot per intentar aturar el pas del temps...., tot això mitjançant la tècnica fotogràfica que li és característica, amb una acurada i efectista posta en escena, i de la que ha esdevingut una veritable icona del segle XXl.
Polèmica, provocadora, malcarada, Sherman, s’utilitza a ella mateixa, modificant la seva imatge personal, per analitzar críticament el paper i la representació de la dona en la societat actual, una societat que, malauradament, encara  es regeix fonamentalment per patrons de comportament masculins.
M’emociona la seva mirada particular del món femení. Si en voleu saber més, us recomano l'accés al seu lloc web. 










    dimecres, 30 d’agost del 2017

    Properes expos a Barcelona.

    Començo a escriure al meu blog amb un petit menú de les properes exposicions que podrem veure a la ciutat. Comencem el nou curs!

    A la Fundació Maphre podrem gaudiir, a partir del 12 d'octubre de El infierno según Rodin, mostra que girarà al voltant del procés de creació de les famoses Portes de l'Infern, projecte al que l'escultor va dedicar 20 anys i que ens ha deixat obres de la talla de El Pensador o El bes. Inspirant-se en Les Portes del Paradís de Ghiberti i El Judici Final de Miquel Àngel, Rodin va crear un univers màgic ple de força i expressivitat

    A. RODIN El beso
    Imprescindible també la retrospectiva que CaixaForum dedicarà a la icona del Pop Art i que portarà com a títol: Andy Warhol. El arte mecánico. A partir del 14 de setembre assistirem a l'evolució de l'artista, considerat un dels màxims referents del Pop americà. 

    Andy Warhol by Jack Mitchell.jpg

    Per últim, al MACBA podrem gaudir el món de Joan Brossa a partir del 21 de setembre. Poesia Brossa, analitzarà l'evolució de l'artista i indagarà sobre la influència que va exercir sobre altres disciplines.

    JOAN BROSSA: Tinter abocat, 1969. Foto: Toni Coll